Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

O serată în amintirea actorului Vitalie Cărăuș

12 noi. 2023,, 14:40   Societate
2337 0

O serată în amintirea lui Vitalie Cărăuș, actor, manager de teatru, prezentator de emisiuni televizate, a avut loc sîmbătă la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) din Chișinău.

Evenimentul cu genericul „Frunza de pe inimă” a reunit actori, regizori, scenografi, scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, prieteni, membri ai familiei.

Cunoscutul artist a plecat mult prea devreme dintre noi, pe 10 noiembrie 2016. Toamna aceasta ar fi împlinit 60 de ani, notează Noi.md cu referire la ziarulnational.

Invitații la serată și-au exprimat regretul că Vitalie Cărăuș ne-a părăsit mult prea devreme și au vorbit despre numeroasele roluri pe care le-a jucat în spectacole memorabile, înscrise în istoria mișcării teatrale din R. Moldova, despre spiritul său de acțiune, care s-a manifestat într-o perioadă extrem de dificilă, cea a tranziției, cînd părea că arta, cultura erau pe cale de dispariție, din cauza crizelor economice și politice.

Evenimentul de comemorare a fost moderat de soția regretatului actor, Angela Cărăuș, actriță și ea, care a povestit despre cele mai importante momente din biografia artistului.


Vitalie Cărăuş s-a născut la 9 octombrie 1963, în satul Ţaul, raionul Donduşeni. În perioada anilor 1981-1985, a studiat Regie şi Teatru la Institutul de Stat al Artelor din Chişinău. În timpul activității sale, s-a remarcat ca actor, cu un palmares bogat de roluri, a fost de asemenea manager al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” şi al Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă” din Chişinău. A activat și în calitate de consilier prezidențial pe probleme de cultură.

0
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?