COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noi scheme cu permise de conducere, deconspirate de polițiști

Noi scheme cu permise de conducere, deconspirate de polițiști

Un locuitor al raionului Dondușeni a fost deferit justiție, după ce a fost implicat în 19 cazuri de trafic de influență, notează Noi.md.

Împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă trei persoane, printre care: președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, sînt învinuiți de confecționarea documentelor oficiale false.

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord anunță despre finalizarea și expedierea dosarului de învinuire a celor patru în judecată.


Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, un locuitor al raionului Dondușeni a pretins și primit de la 19 cursanți circa 7 mii de euro, pentru a interveni pe lîngă membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Ocnița.

Pentru sume cuprinse între 350 și 500 de euro, „clienții” primeau asigurări că promovează cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere de categoria ”B” și ”C”.

În cadrul aceleiași cauze penale este învinuit și președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care, de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria ”C”. Acest lucru s-a întîmplat chiar dacă ”beneficiarul” nu a frecventat orele de curs și nu a fost prezent la examenul intern.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede pînă la 5 ani închisoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load