Moldova va face parte dintr-o structură importantă a ONU

Moldova va face parte dintr-o structură importantă a ONU

Începînd cu 1 ianuarie 2020, Republica Moldova va face parte din componența Consiliului Executiv al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii - UNICEF, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din R. Moldova.

"Decizia a fost luată prin aclamație (procedură simplificată pentru aprobarea oricărei decizii bazate pe reacția participanților - red.) la ședința Consiliului economic și social al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Participarea la reuniunile Consiliului Executiv al UNICEF va fi asigurată de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă ONU (New York)", - a menționat MAEIE.

Fondul Internațional de Urgență pentru Copii al ONU (UNICEF) a fost înființat la 11 decembrie 1946 prin decizia Adunării Generale a ONU ca organizație de urgență pentru acordare de ajutorul copiilor care au suferit în timpul celui de-al doilea război mondial. S-a presupus că fondul va fi temporar, însă în 1953, ONU a extins domeniul de activitate al organizației și i-a prelungit mandatul pentru o perioadă nedeterminată.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load