Mii de persoane continuă să dea ilegal în chirie bunuri imobile

Mii de persoane continuă să dea ilegal în chirie bunuri imobile

Pe parcursul lunilor ianuarie-aprilie 2019 au fost înregistrate 4 426 contracte de dare în chirie a bunurilor imobile. Acestea au fost înregistrate la Direcțiile de deservire fiscală din teritoriul în care sînt amplasate.


Urmare a transmiterii în locațiune a bunurilor imobile, drept rezultat al înregistrării contractelor de către Serviciul Fiscal de Stat, la buget au fost încasate venituri în sumă de 6,6 mil. lei, depășind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 1,4 mil. lei sau o creștere de 28,9%.


Potrivit situației din 30 aprilie 2019, numărul contractelor de transmitere în locațiune valabile constituie 10 559.


Totodată, pe parcursul lunii aprilie 2019,  SFS a continuat acțiunule de conformare și verificare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. Ca rezultat în perioada ianuarie – aprilie au fost identificate 2 124 persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației.


Totodată, au fost efectuate controale la 212 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 180,9 mii lei, penalități – 7,5 mii lei și amenzi – 38,4 mii lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load