X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Serviciul Fiscal de Stat informează: ce trebuie să facă contribuabilii pînă la sfîrșitul lunii aprilie

28 mar. 10:30   Economie
2681 0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează contribuabilii despre obligația de a modifica ora echipamentelor de casă și de control conform orei de vară pînă la 20 aprilie 2024.

Potrivit Regulamentului cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control, pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii sînt obligați să utilizeze echipamente de casă și de control în stare de funcționare, notează Noi.md.

Una din cerințele în care echipamentele de casă și de control se consideră în stare bună de funcționare este dacă acestea imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepție făcînd devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

"Ținînd cont de faptul că la 31 martie 2024 Republica Moldova va trece la ora de vară, urmează să vă conformați prevederilor legale, prin modificarea orei la echipamentul de casă și de control conform orei de vară pînă la 20 aprilie curent, în caz contrar acesta se va considera defectată.

Trecerea ceasurilor echipamentelor de casă și de control la ora de vară/iarnă să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a ECC", precizează SFS.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?