Meserii care pot deveni atractive pentru tinerii din Moldova

Meserii care pot deveni atractive pentru tinerii din Moldova

Directoarea Școlii Profesionale nr.9 din Capitală, Tatiana Caraman, a vorbit despre programele de studii pe care le oferă instituția și despre perspectivele de angajare a tinerilor absolvenți în cîmpul muncii.


Din anul 1966 și pînă în prezent, Școala Profesională nr.9 din municipiul Chișinău instruiește specialiști în domeniul transportului, industriei și telecomunicației. Mulți ani la rînd instituția de învățămînt a fost baza de pregătire a muncitorilor calificați pentru fosta Uzină de Tractoare din Chișinău.


Pe parcursul a celor 53 de ani de activitate instituția a fost absolvită de către 17 mii de tineri, care s-au încadrat în sistemul economiei naționale și internaționale datorită competențelor și cunoștințelor pe care le-au acumulat pe parcursul anilor de studii. Potrivit Tatianei Caraman, instituția pregătește specialiști în diverse domenii.


"Elevii se înmatriculează după studiile gimnaziale. Aceștia pot îmbrățișa o meserie în domeniul transportului precum electroniști, electricieni și mecanici auto. La fel elevii pot alege meseria de electromontor la reparația și întreținerea utilajului electric, electrogazosudor-montator, tăietor cu gaze, tencuitor și placator de plăci. Programul de studii durează trei ani", a declarat directoarea instituției.


După absolvirea Școlii Profesionale nr.9 tinerii au posibilitate să-și continue cariera profesională nu doar angajîndu-se în cîmpul muncii, dar și continuîndu-și studiile în cadrul liceelor serale, colegiilor sau centrelor de excelență unde vor susține și examenul de Bacalaureat. După aceasta tinerii pot să-și continue studiile la Universitatea Agrară de Stat sau Universitatea Tehnică a Moldovei.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load