COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Chișinău a avut loc Olimpiada Internațională de Limba franceză

La Chișinău a avut loc Olimpiada Internațională de Limba franceză

Un număr de 36 de elevi și 12 profesori din șase țări: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, R. Moldova și România au participat în acest week-end la cea de-a 5-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba franceză care a avut loc la Chișinău, comunică moldpres.

Olimpiada a avut loc în incinta Universității de Stat din Moldova, iar la deschidere au fost prezenți mai mulți oficiali printre care și secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentina Chicu.

La deschiderea evenimentului, oficialul le-a urat bun venit participanților, dorindu-le mult succes în cadrul concursului. „Se știe că sînteți deja cîștigătorii olimpiadelor de limbă franceză din țara voastră, deci, voi sînteți cei mai buni dintre cei mai buni. Rezultatele dumneavoastră sînt un omagiu adus limbii franceze, o limbă care ne unește în spațiul european, la fel și peste frontierele acestuia”, a opinat Chicu.


Olimpiada Internațională de Limba franceză, aflată la cea de-a cincea ediție, este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, și Organizația Internațională Francofonă, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova.

Concursul constă din proba individuală (scrisă) de evaluare a nivelului de competență în franceză și o probă pe echipe, axată pe creativitatea elevilor și expunerea orală în anumite contexte.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load