În curînd, vor fi eliberate permise de conducere internaţionale de model nou

În curînd, vor fi eliberate permise de conducere internaţionale de model nou

Agenţia Servicii Publice va elibera permise de conducere internaţionale doar în baza permisului de conducere naţional cu statut: „valabil”, pe un termen de pînă la trei ani, cu condiţia că acest termen să nu depăşească termenul de valabilitate al permisului de conducere naţional deţinut de către solicitant.

Recent, Guvernul a aprobat noul model al permisului de conducere internaţional, în baza permisului de conducere naţional al Republicii Moldova. Într-un răspuns oferit Agenţiei de presă IPN, Agenţia Servicii Publice precizează că permisul de conducere internaţional este un document destinat participanţilor la traficul rutier din afara ţării.

Acest document îi poate scuti pe deţinătorii de permise de conducere naţionale de unele probleme ce pot interveni în traficul internaţional cu agenţii de circulaţie din alte state, implicaţi în procedura de supraveghere a traficului rutier.

Tariful pentru eliberarea permisului de conducere de tip internaţional de model nou nu a fost încă aprobat.

În prezent, se eliberează permise de tip DL 1995 – aprobate şi puse în aplicare prin Hotărîrea Guvernului din 20 februarie 1995, de tip DL 2008 – aprobate şi puse în aplicare prin Hotărîrea Guvernului din 7 octombrie 2008 şi de tip DL 2015 – aprobate şi puse în aplicare prin Hotărîrea Guvernului din 16 iunie 2015

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load