În Chișinău va fi construită o arenă sportivă ultramodernă (VIDEO)

În Chișinău va fi construită o arenă sportivă ultramodernă (VIDEO)

O arenă sportivă ultramodernă şi multifuncţională denumită Arena Chişinău va fi construită în capitală, la inițiativa democraților, informează Noi.md.


În cadrul şedinţei săptămînale de marţi a PDM, a fost prezentat şi discutat conceptul acestei construcţii, care va începe în curînd şi va fi finalizată într-un an, printr-un parteneriat de tip public-privat.


Potrivit lui Andrian Candu, acest proiect este primul de un asemenea calibru implementat vreodată în Moldova.  „Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a spus Candu.


După ce vor fi parcurse toate etapele legislative urmează să aibă loc o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.


Conform informaţiilor prezentate de PD, Arena Chişinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune, 800-1.200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. Construcţia va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena Chişinău va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Rîşcani.


       


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load