COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Grup criminal organizat care jefuia persoane în etate – trimis după gratii

Grup criminal organizat care jefuia persoane în etate – trimis după gratii

Procuratura Generală anunță obținerea sentinței de condamnare, pronunțate de Judecătoria Soroca, pentru un grup criminal format din patru persoane, care au comis diferite crime în șase localități din nordul țării, inclusiv în privința unei persoane cu vîrsta de peste 90 de ani, chiar și pentru sume de circa 2000 lei.

Membri grupului criminal organizat au vîrste cuprinse între 26 și 32 de ani. Aceștia, pe parcursul a opt luni ai anului 2018, au jefuit, furat, agresat mai mulți cetățeni din sate din nordul țării. Făptașii acționau în mod organizat, cu repartizarea rolurilor între ei, prin comunicare cifrată și prin ascunderea urmelor infracțiunilor.

Bătut pînă la moarte și incendiat, la vîrsta de 91 de ani

Grupul își selecta victime preponderent în vîrstă – vîrsta cea mai mică a celor pătimiți era de circa 80 de ani. Membrii grupului acționau cu deosebită cruzime, cu scopul ca să deposedeze victimele de bani și bunuri de preț. Astfel, în cazul unui bătrîn cu vîrsta de 91 de ani, care nu a reacționat la cerința lor și nu le-a dat bani, făptașii i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, pînă la moarte. Ulterior, aceștia au incendiat casa în care au lăsat victima decedată, ca să ascundă urmele faptelor criminale.

Sustrăgeau sume de 2400-7000 lei


Făptașii aplicau tehnici speciale la comiterea crimelor, precum folosirea măștilor de camuflare a feței, mănuși, torturarea victimelor prin diferite metode, debranșarea caselor de la curentul electric și de la conectare telefonică. Sumele pe care le-au obținut prin aceste metode variază între cifra de 2400 și 7000 lei. Însă, aceștia nu în toate cazurile reușeau să sustragă bani. Mai mult, într-un caz, capul familiei a opus rezistență fizică activă și, așa cum făptașii nu au găsit suma de bani despre care dețineau informația că victimele au avea-o, au trebuit să părăsească casa victimelor.

Deși făptașii nu și-au recunoscut vina, în baza probelor concludente, aceștia au fost condamnați la ispășirea pedepsei cu închisoarea, pentru termene între 21 ani și detenție pe viață.

Procuratura va reveni cu detalii, în măsura în care acestea vor deveni disponibile, cu respectarea drepturilor persoanelor implicate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load