Gripa A (H1N1) a luat viața încă unei persoane

Gripa A (H1N1) a luat viața încă unei persoane

Un bărbat de 53 de ani din raionul Leova a decedat după ce i-a fost confirmat virusul gripal A(H1N1).


De asemenea, în săptămîna precedentă, 4-10 martie au fost înregistrate 78 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 16 confirmate de laborator, 8791 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), 439 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămîna menționată, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 247,57 cazuri la 100 mii populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), cu o descreștere de 25,3% în comparație cu comparație cu săptămîna precedentă.

Ponderea cazurilor SARI a constituit 4,5 % din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale menționează că ține sub control situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă cetățenii să întreprindă toate măsurile de profilaxie și să respecte regulile de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

În perioada 01 octombrie 2018-10 martie 2019, au fost înregistrate: 2023 cazuri gripă; 226223 cazuri IACRS (Infecții virale ale căilor respiratorii superioare); 10931 cazuri SARI (Infecţii respiratorii acute severe). Totodată în această perioadă au fost înregistrate 30 cazuri de deces, confirmate de laborator cu virusul gripal A(H1N1).


 


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load