COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fostul șef de la SIS ar putea fi obligat prin lege să plătească despăgubiri profesorilor turci

Fostul șef de la SIS ar putea fi obligat prin lege să plătească despăgubiri profesorilor turci

Fostul șef de la SIS ar putea fi obligat prin lege să plătească despăgubiri atît profesorilor turci, cît și statului.

Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. Oficialul a precizat că acest lucru ar putea fi posibil în cazul în care instanța îl va declara pe Vasile Botnari vinovat de abuz de serviciu în cazul expulzării profesorilor turci.

„În cadrul procesului penal dacă se demonstrează vinovăția, Procuratura are toate posibilitățile să solicite repararea prejudiciului de la persoana găsită vinovată. Atît părților civile cît și statului”, a spus Nagacevschi.

Pe 5 februarie 2020, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că singurul învinuit în dosarul profesorilor turci expulzați este fostul șef SIS, Vasile Botnari. Potrivit lui Stoianoglo, ceilalți figuranți în dosar – doi foști vicedirectori SIS, dar și șefa Biroului Migrație și Azil (BMA), Olga Poalelungi – executau ordinele lui Botnari fără a ști că ele sînt ilegale. Astfel, aceștia au fost scoși de sub urmărirea penală. Mai mult, Poalelungi a fost restabilită în funcție.


Amintim că, în septembrie 2018, șapte cetățeni turci au fost ridicați din stradă sau de la domiciliu, fiind transportați fără explicații în Turcia, acolo unde au fost arestați. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a notat că cetățenilor turci le-a fost încălcat dreptul la apărare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load