TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Festivalul „Colina Puşkin”, din nou în Moldova

Festivalul „Colina Puşkin”, din nou în Moldova

Festivalul Internațional de Literatură Rusă „Colina Puşkin” va avea loc în Moldova pentru a șasea oară.


Organizatorii festivalului: Centrul rus pentru știință și cultură, Asociația Scriitorilor Ruşi din Republica Moldova și Asociația de Creaţie pentru Tineret „Studio „Autor”, cu sprijinul Centrului Cultural Belarus din Chișinău, Direcția Generală Cultură a UTA Găgăuzia și cu participarea Casei-muzeu „A.S. Pușkin” din Chișinău.


Festivalul va avea loc în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.


Invitați de onoare la eveniment vor fi poetul, criticul, secretarul Uniunii Scriitorilor din Rusia Alexei Akhmatov (Sankt Petersburg), poetul, prozatorul, dramaturgul, prim-secretarul Uniunii Scriitorilor Ruşi, Svetlana Vasilenko (Moscova), poetul, redactorul-șef al revistei „Iujnoie Siianie”, președintele Uniunii Sud-Ruseşti a scriitorilor, Serghei Glavatsky (Odessa), poetul, deţinătoarea medaliei „A.S. Pușkin” Valentina Polikanina (Belarus), poetul, prozatorul, jurnalistul, secretarul Uniunii Scriitorilor din Rusia, Alexei Polubota (Moscova).


Ediţia din acest an a Festivalului este dedicată celei de-a 220-a aniversări de la nașterea lui A. S. Pușkin. La 29 noiembrie, în cadrul „Colinei Puşkin”, va avea loc ceremonia de depunere de flori la monumentul lui A.S. Puşkin din Chişinău, o excursie prin casa-muzeu „A. S. Pușkin”, unde va avea loc şi


Turneul tinerilor poeți și cititori «Исполнись волею моей” („Prin voinţa mea”).
Pe 1 decembrie, toţi participanţii vor merge la Comrat, unde vor participa la o excursie prin oraş şi vor depune flori pe Aleea Gloriei. În capitala Găgăuziei, și anume, în Galeria de artă din cadrul Direcției Generale Cultură a Autonomiei, în această zi va fi inaugurată o expoziție itinerantă de o zi a Asociației artiștilor plastici ruși din Moldova „M-ART”, intitulată „Fratele meu de sînge, de suflet…”. Totodată, va avea loc și o seară muzicală și poetică cu genericul «Но лишь божественный глагол» („Dar cu o slovă divină”).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load