COVID-19 în MOLDOVA

Experții au vorbit despre riscul de a contacta COVID-19 în avion

Experții au vorbit despre riscul de a contacta COVID-19 în avion

Experții au apreciat șansele pasagerilor avioanelor de a lua coronavirusul în avion, relatează Express.

La bord, călătorii timp de cîteva ore stau prea aproape unul de celălalt. Dar experții susțiun că probabilitatea de a lua COVID-19 în zbor nu este la fel de mare precum crede multă lume.

„Nu am auzit de infectările masive ale pasagerilor în salonul aeronavei. De obicei, sînt afectați numai cei care stau lîngă purtătorul de virus”, a declarat Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul de Securitate a Sănătății al Universității Johns Hopkins, reprezentant al Societății Americane de Boli Infecțioase.


Acest lucru se explică prin faptul că pe nave sînt instalate sisteme de ventilație de înaltă eficiență. „Filtrele Hepa sînt eficiente pentru captarea a peste 99,9% din microbii transportați prin aer”, a declarat Asociația Internațională pentru Transportul Aerian (IATA). - Alimentarea cu aer a salonului este, în esență, sterilă, și nu conține particule de virus”.

Potrivit ria.ru, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) David Nabarro a fost de acord că călătoria cu avionul este „relativ sigură”, datorită unor filtre bune.

Posibilitatea contaminării la bord este minimizată și de un șir de alte măsuri. Astfel, călătorii cu febră nu sînt admiși la bord. În plus, majoritatea companiilor aeriene prescriu pasagerilor să-și spele frecvent mîinile și să le dezinfecteze, să poarte permanent masca. Unii transportatori, de asemenea, limitează numărul de călători în salon pentru a asigura respectarea distanței sociale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load