COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la o rețea hotelieră

Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari la o rețea hotelieră

Ofițerii Direcției investigare fraude economice, sub conducerea PCCOCS și cu suportul polițiștilor BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la doi agenți economici, care prestează servicii hoteliere în mun. Chișinău.

Acțiunile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale pornită conform elementelor constitutive ale infracțiunii privind evaziunea fiscală a întreprinderilor, manifestată prin includerea intenționată în documentele contabile, fiscale şi/sau financiare, inclusiv în cele electronice, a unor date vădit denaturate privind veniturile sau cheltuielile care nu au la bază operațiuni reale ori care au la bază operațiuni ce nu au existat, fie prin tăinuirea intenționată a unor obiecte impozabile, acte contabile, fiscale şi/sau financiare, cu calcularea de către serviciile abilitate a prejudiciului cauzat ce depășește 3 000 000 lei.

Astfel, urmare a perchezițiilor efectuate la sediile agenților economici și domiciliile administratorilor, polițiștii au ridicat suporturi electronice, circa 100 0000 lei nejustificați, acte de evidență dublă a contabilității, înscrisuri de ciornă și alte acte de evidență contabilă, ce confirmă desfășurarea activității de întreprinzător cu abateri de la legislație.


De asemenea, a fost sigilată o încăpere în care se aflau bunuri de mică valoare și scurtă durată (albituri, prosoape, perne, umbrele, mese și accesorii pentru mobilier) în privința cărora nu au fost prezentate acte de proveniență.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 350 000 lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amenda de pînă la 800 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load