Domnica Manole va depune o plîngere la CEDO

Domnica Manole va depune o plîngere la CEDO

Judecătoarea Curții de Apel Chișinău Domnica Manole, demisă din funcție de către CSM, va depune o plîngere împotriva Republicii Moldova la CEDO, comunică Noi.md.


Domnica Manole va cere achitarea unui prejudiciu moral de cel puțin 100 de mii de euro, a anunțat ea în cadrul unei emisiuni la TV8. Fosta judecătoare susține că argumentele invocate de Consiliul Superior al Magistraturii în favoarea demiterii sale sînt lipsite de substanță, iar prin această decizie instituția a demonstrat că nu este nici pe departe independentă.


„Eu pot să spun ce am cerut. În cererea mea adresată Curții Supreme de Justiție am cerut un prejudiciu moral de 100 de mii de euro, pentru faptul că s-a intervenit în mod arbitrar în cariera mea de judecător de 27 de ani, pentru care eu am muncit. Eu am accentuat asta în fața membrilor Consiliului Superior al Magistraturii”, a spus Manole.


Potrivit ei, ținînd cont de rezonanța acestei cauze, precum și de îngrijorările exprimate de comunitatea internațională, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului Manole ar putea solicita o sumă mai mare drept prejudiciu.


„Poate voi cere și mai mult. Ținînd cont de rezonanța dosarului, de rolul pe care îl atribuie Consiliul Europei principiului independenței puterii judecătorești într-o țară care aspiră la aderarea la UE, consider că această cifră ar putea fi una și mai mare”, a adăugat Manole.


Menționăm că ieri Consiliul Superior al Magistraturii și-a menținut în vigoare decizia cu privire la eliberarea din funcție a Domnicăi Manole, declarînd-o incompatibilă cu funcția de judecător. În 2016, pe numele lui Manole a fost intentat un dosar penal după ce în 2016 ea a decis să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituţiei.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load