Dodon, despre studentele de la USMF: Nu vom permite un asemenea comportament la noi acasă

Dodon, despre studentele de la USMF: Nu vom permite un asemenea comportament la noi acasă

Președintele Igor Dodon a cerut organelor abilitate ale statului să examineze oportunitatea retragerii vizelor de ședere în cazul studentelor arabe care au agresat în stradă o femeie cu un copil, notează Noi.md.


"Nu vom permite asemenea gesturi și comportamente la noi acasă", a spus demnitarul. 


"Noi, moldovenii, sîntem un popor primitor, prietenos, ospitalier. Dați-ne o pace și vă dăm două înapoi – o asemenea atitudine am avut și de-a lungul istoriei, și în relațiile cu vecinii, și în raporturile noastre sociale. Însă faptul că sîntem modești și toleranți nu e un motiv pentru alții, pentru străini, să se comporte brutal, jignitor și ofensator. Mai ales nu vom permite asemenea gesturi și comportamente la noi acasă, în adresa cetățenilor noștri.


Din păcate, un asemenea comportament, violent, a fost înregistrat recent, cînd o localnică, o tînără mamă a fost agresată în mod urît, în prezența propriului copil mic, de un grup de cetățeni străini, care fac studiile în Republica Moldova.


Vreau să cred că acest dezmăț al violenței reprezintă un caz izolat, care nu se va mai repeta și care nu va afecta negativ atitudinea cetățenilor moldoveni față de studenții străini.


Totodată, consider că asemenea gesturi trebuie penalizate, pentru a le transmite tuturor că statul știe să-și protejeze cetățenii și nu va admite violență în adresa acestora, mai cu seamă violență în adresa sau în prezența copiilor.


În acest sens, rog instituțiile abilitate, universitatea vizată, cît și serviciile de migrație, să dea cît mai prompt o notă incidentului care s-a produs și să examineze oportunitatea retragerii vizei de ședere a studenților străini, dacă circumstanțele cazului impun o asemenea decizie", a comentat el. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load