COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Deputații salută hotărîrea Guvernului de a trimite SMS-uri moldovenilor

Deputații salută hotărîrea Guvernului de a trimite SMS-uri moldovenilor

Mai mulți deputați de la diverse fracțiuni parlamentare au o opinie bună față de mesajele trimise ieri de Guvern privind avertizarea cetățenilor despre coronavirus și îndemnarea acestora să apleze la specialiști în caz de apariția simptomelor.

Unii au precizat că au primit mesajele de avertizare, alții au zis că nu, însă susțin această formă de comunicare a Guvernului cu cetățenii.

„Este o inițiativă destul de bună, este o chestie care bate alarma. Nu știu dacă o bate bine, dar este binevenită, că toți cetățenii, care chiar și cei care nu au auzit de acest pericol că există, vor cunoaște și se vor informa în privința coronavirusului și care sînt meodele de protecție”, a declarat deputatul PSRM, Grigore Novac.


Deputatul PD, Sergiu Sîrbu a recunoscut că a primit mesaj de la Guvern, însă contează dacă această avertizare a fost efectuată în cadrul normelor legale.

„Am primit SMS de la Guvern. Trebuie să vedem în ce bază, pentru că într-adevăr sînt date cu caracter personal și atunci ar trebui să existe o situație excepțională pentru a accesa aceste date. Eu cred că ar fi cazul să facem niște interprelări la Guvern să vedem în ce bază sînt făcute aceste demersuri și dacă ele au fost persoanlizate sau a fost vorba doar de numărul de telefon. Dacă este așa, fără identificarea beneficiarului este o chestie. Dacă Guvernul are inclusiv lista nume, prenume și alte date, atunci este o problemă și urmează să o verificăm”, a precizat Sîrbu.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a spus că nu a primit niciun mesaj de avertizare din partea Executivului, dar „Guvernul trebuie să întreprindă măsuri așa cum întreprind alte state.”

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a fost pus pe glume, precizînd că „se aude prin tîrg că deputații au imunitate.”

„Vorbind serios, sper ca oamenii să înțeleagă seriozaitatea acestei boli și acestei epidemii și să se protejeze. Minim ce se poate de făcut este să ne spălăm pe mîini cît mai des, de evitat locurile populate, transportul public, dacă puteți să mergeți pe jos, ș.a.m.d. Nu prea verific SMS-urile prea des, sincer. Cînd am văzut Guvernul, nici nu l-am deschis pînă seara”, a spus Alaiba.

Deputatul Octavian Țîcu a fost și el pus pe șotii, dar a precizat că aceasta este o metodă originală de a ajunge la cetățeni.

„Nu am primit SMS. Guvernul dorește să dispar. Celor pe care nu îi mai doresc în politică, nu le-a trimis mesaj. Guvernul trebuie să-și arate într-un fel preocuparea pentru ceea ce se întîmplă în exterior și a găsit o modalitate originală de a fi în contact cu cetățenii Republicii Moldova” a spus Țîcu.

Amintim că ieri mai mulți cetățeni au primit mesaje de avertisment din partea Guvernului legate de coronavirus. Ministra Sănătății a precizat că această inițiativă din partea Guvernului a fost efectuată în colaborare cu operatorii de telefonie mobilă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load