Declarație: Oamenii din anturajul lui Plahotniuc au vrut să-l deposedeze de afacere pe Andrei Tranga

Declarație: Oamenii din anturajul lui Plahotniuc au vrut să-l deposedeze de afacere pe Andrei Tranga

Oamenii din anturajul lui Plahotniuc au vrut să preia afacerea lui Andrei Tranga.


Este declaraţia făcută în cadrul unui interviu pentru Komsomolskaya Pravda de către omul de afaceri Grigore Karamalak, care a comentat arestarea omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din țară, Andy's Pizza și La Plăcinte, transmite Noi.md.


Grigore Karamalak a fost rugat să comenteze acuzațiile potrivit cărora el, împreună cu proprietarul rețelei Andy's Pizza și La Plăcinte, au încercat să intre în posesia afacerii de fabricare a echipamentelor pentru vinării, fiind ajutaţi de șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari.


„Nu este prima dată cînd sînt acuzat de astfel de crime. Dacă, în Moldova, se încearcă a atribui importanță unor cauze şi a face nişte zarvă, este suficient să scrii că Grigore Karamalak este implicat în acest lucru. Aşa s-a întîmplat în cazul lui Andrei Tranga. Îl cunosc pe Andrei de mult timp, încă de pe cînd îşi începea afacerea. El a sprijinit luptele sportive şi continuă să sprijine şi acum Federaţia de profil. Dar n-am avut afaceri comune cu el. A mă face implicat în această cauză este interesul lui Plahotniuc, sau nici măcar al lui Plahotniuc, ci a anturajului său. Astfel, acești oameni au vrut să profite de afacerile lui Andrei Tranga. S-a făcut după o schemă bine pusă la punct, așa cum a fost în ultimii zece ani”, a declarat Grigore Karamalak.


„Știm cu toții că Viorel Morari este un om al lui Plahotniuc. Morari și-a epuizat deja resursele, a trebuit să fie eliminat și pentru asta era nevoie de un motiv. Care este motivul? Legătura cu Karamalak. Acest instrument a fost folosit de procurorul Nicolae Chitoroagă (șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale) pentru a arăta stăpînului său cine este cel mai bun și mai credincios. Afacerea pe care, chipurile, eu am avrut să o preiau, nu este a lui Viorel Varzari, ci a soţiei acestuia. Acum cîteva zile, ea a fost în procuratură pentru interogatoriu și a depus mărturie care ne justifică pe deplin atît pe mine, cît și pe Andrei Tranga. Din cîte știu, Varzari negocia cu un italian care dorea să achiziționeze echipament. Și, chipurile, Varzari l-a înşelat cu nişte bani. Nu am absolut nimic de-a face cu această chestiune!”, a subliniat omul de afaceri.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load