De ce nu mai sînt programate ședințe de judecată în al doilea dosar al lui Filat

De ce nu mai sînt programate ședințe de judecată în al doilea dosar al lui Filat

Au trecut deja patru luni de cînd cel de-al doilea dosar, în care este vizat fostul premier Vlad Filat, a ajuns pe masa judecătorilor. În acest răstimp apărarea a înaintat mai multe solicitări, printre care și o cerere de sesizare a Curții Constituționale (CC).


În situația în care Judecătoria Chișinău a respins însă solicitarea apărării, iar avocații lui Filat au depus recurs la Curtea de Apel (CA), examinarea dosarului fostului premier este amînată din luna aprilie.


Ultima ședință din dosar a avut loc în aprilie, iar avocații lui Filat au declarat că au depus recurs la Curtea de Apel Chișinău împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău prin care a fost respinsă solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională. Astfel, deși la începutul lunii mai a fost programată o nouă ședință în dosar, aceasta nu a avut loc pe motiv că CA Chișinău nu a examinat încă recursul, iar pe site-ul portalurilor de instanță nu a mai fost programată ulterior o altă ședință.


Pentru că nu se cunoaște cînd va avea loc următoarea ședință, l-am contactat pe avocatului fostului premier pentru a afla care este motivul amînării examinării dosarului. Victor Munteanu ne-a informat însă că ședințele vor fi programate după ce CA Chișinău va examina recursul apărării.


Deși dosarul se află deja de patru luni pe masa magistraților, aceștia nu au purces încă la examinarea lui propriu-zisă. Avocatul lui Filat susține însă că aceasta nu este o tergiversarea a procesului.


„Această noțiune de examinare a cauzei în termeni rezonabili este un drept prevăzut al omului. Nu este vorba de tergiversare, or domnul Filat a spus că nu se grăbește. Este mai important ca o cauză să fie examinată corect. Dacă e nevoie să fie dată interpretarea de către Curtea Constituțională, atunci acest lucru prevalează asupra examinării în grabă a acestui dosar”, susține avocatul Victor Munteanu. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load