COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum încearcă unii să beneficieze de indicatoarele turistice

Cum încearcă unii să beneficieze de indicatoarele turistice

De cîțiva ani, pe drumurile din R. Moldova pot fi observate indicatoare de culoare brună, care ne arată direcția spre obiective de interes turistic.

Proprietarii și administratorii de obiective turistice sau afaceri care prezintă interes pentru turiști își pot instala, pe propria cheltuială, un indicator turistic către locația lor, în urma unei coordonări cu autoritățile competente. Primul pas este adresarea la Primărie.

„Se face printr-o coordonare între autoritățile locale, administratorul obiectivului, Inspectoratul Național de Patrulare și acele autorități responsabile de infrastructura drumurilor. Administratorul este interesat ca de la traseu lumea să cunoască unde e vinăria sau pensiunea lui. El suportă cheltuielile, dar coordonează cu autoritățile locale și cu administrația drumurilor”, ne-a spus Stanislav Rusu, directorul Agenției Turismului din R. Moldova.


Potrivit acestuia, restaurantele, hotelurile și pensiunile se încadrează în lista de obiective turistice. „Dacă are statut de restaurant, el deja prezintă interes. În sălile de ceremonii, de exemplu, oricum se mănîncă. Odată ce este restaurant, are dreptul să aibă indicator”, a spus pentru Agora directorul Agenției Turismului.

„Impozitul de la activitatea economică vine în bugetul local. De acest lucru sînt interesați toți - și localnicii, și proprietarii, și administrația locală. Inițiativa indicatoarelor de semnalizare turistică trebuie să fie susținută, de aici beneficizază toți. Important e ca turiștii să plătească bani și să primească servicii de calitate, iar asta ajută la dezvoltarea localității”, a adăugat Stanislav Rusu, menționînd că la elaborarea indicatoarelor turistice s-a ținut cont de standardele internaționale în domeniu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load