Cum decurg lucrările de construcție a Arenei Chișinău. Imagini de la înălțime (VIDEO, FOTO)

Cum decurg lucrările de construcție a Arenei Chișinău. Imagini de la înălțime (VIDEO, FOTO)

Lucrările de construcție a Arenei Chișinău au fost efectuate în proporție de 20 la sută, potrivit autorităților, notează Noi.md.


La această etapă a fost pusă temelia pentru Arenă și pentru centrul acvatic. În total peste 200 de muncitori lucrează zilnic pe șantier. După cum a comunicat anterior ministrul Economiei, Chiril Gaburici, complexul sportiv ar urma să fie dat în exploatare pe 14 octombrie 2019.


Lucrările de construcție sînt executate de compania turcească Summa, care este cîștigătoarea concursului pentru implementarea proiectului de Parteneriat public-privat.


                                       


Aqua Centrul complexului va integra o piscină construită conform standardelor olimpice cu 10 piste și o tribună cu o capacitate de peste 500 de spectatori. Centrul va mai fi dotat cu un Aqua Park și săli spațioase pentru fitness. În apropierea sălii polivalente, vor fi construite și șapte corturi de tenis deschise pentru antrenament și un cort central cu tribune cu 520 de locuri, pentru desfășurarea competițiilor internaționale.


De asemenea, „Chișinău Arena” va dispune și de o zonă recreațională cu o tablă de șah sub cerul liber, un teren de joacă pentru copii, o piscină decorativă imensă, care iarna se va transforma în patinoar și un amfiteatru multifuncțional pentru desfășurarea diverselor evenimente de agrement. Costul proiectului este de circa 43 mln euro.


 Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load