Cu cine s-a întîlnit ministrul Tudor Ulianovschi la Munchen

Cu cine s-a întîlnit ministrul Tudor Ulianovschi la Munchen

În marja Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen care a avut loc în zilele de 16-18 februarie, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut două întrevederi.

Mai exact, Tudor Ulianovschi s-a întîlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Muntenegrului, Srđan Darmanović, precum şi cu Secretarul General al OSCE, Ambasadorul Thomas Greminger, notează Noi.md.
 
În cadrul întîlnirii cu Srđan Darmanović, au fost abordate subiecte de pe agenda dialogului politic bilateral, fiind exprimată deschiderea ambelor părți pentru intensificarea, în continuare, a schimbului de vizite la nivel înalt.
 
De asemenea, interlocutorii au accentuat importanţa promovării cooperării bilaterale în domeniul integrării europene. În context, Miniștrii au făcut un schimb de opinii privind agenda de reforme prin prisma angajamentelor asumate faţă de Uniunea Europeană, cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum şi aspecte ale securităţii regionale.

În cadrul dialogului cu Secretarul General al OSCE, oficialii au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate și de interes prioritar pentru Republica Moldova, inclusiv problematica reglementării conflictului transnistrean și consolidarea mandatului OSCE în Republica Moldova. Demnitarii au reflectat asupra modalităților concrete de a avansa pe dinamica dosarului transnistrean, în măsura angajamentelor părţilor implicate în dialog. 

De asemenea, Ministrul Ulianovschi a subliniat atenția prioritară pe care Republica Moldova o acordă retragerii trupelor ruse şi muniţiilor dislocate în stînga Nistrului, notînd importanţa sprijinului Organizației în acest sens.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load