COVID-19 în MOLDOVA

COVID-19: La Spitalul Republican vor fi activate încă 120 de paturi

COVID-19: La Spitalul Republican vor fi activate încă 120 de paturi

Începînd cu 3 septembrie curent, la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă, confirmați cu COVID-19.

„Pacienții în stare gravă, dar care înregistrează o ameliorare a stării de sănătate, vor fi transferați din terapie intensivă, în secția care va fi activată, unde vor urma tratamentul prescris de medici”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Punctului Focal din această dimineață.

O altă categorie de pacienți care vor fi spitalizați pe paturile activate vor fi pacienții cu forme moderate și severe de boală readresați de la Centrul COVID – 19.


Directorul ANSP, Nicolae Furtună a declarat că majoritatea instituțiilor de educație au inițiat procesul de studii asigurînd condiții minime pentru profilaxia și controlul infecției COVID-19.

Ministrul a solicitat ca Agenția Națională pentru Sănătate Publică să fie în permanentă comunicare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și conducerea instituțiilor de educație, pentru a oferi tot suportul necesar, astfel încît, să fie respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load