Circa 28 la sută dintre tineri nu sînt angajați și nu urmează nicio formă de învățămînt

Circa 28 la sută dintre tineri nu sînt angajați și nu urmează nicio formă de învățămînt

Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Valeriu Drăgălin, a declarat că circa 28 la sută dintre tinerii din Republica Moldova nu sînt încadrați în cîmpul de muncă și nu urmează nicio formă de învățămînt.


Potrivit lui Valeriu Drăgălin, tinerii din Moldova au nevoie, în primul rînd, de susținere din partea statului. Adesea, organizațiile neguvernamentale care reprezintă interesele tinerii generații întîmpină dificultăți de comunicare și promovare a unor programe sau proiecte de legi. 


Valeriu Drăgălin a mai adăugat că numărul tinerilor fără ocupație este în creștere chiar dacă autoritățile și-au propus să micșoreze această cifră. De multe ori solicitările CNTM foarte greu ajung să fie discutate în cabinetele miniștrilor sau comisiilor parlamentare. În multe țări există o agenție națională a tinerilor care promovează interesele acestei categorii, însă în Moldova deocamdată lipsește o asemenea instituție.


"Tinerii au nevoie de resurse, de oportunități, de politici care să răspundă la necesitățile lor, de susținere la nivel de lansare a unei afaceri, de salarii decente și de infrastructură", a spus președintele CNTM.


În acest an Consiliul Național al Tineretului din Moldova a împlinit 20 de ani de activitate. Principala sarcină a organizației este promovarea mai multor proiecte care să susțină tinerii în mai multe domenii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load