COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce cred tinerii din Transnistria despre perspectivele reintegrării celor două maluri ale Nistrului?

Ce cred tinerii din Transnistria despre perspectivele reintegrării celor două maluri ale Nistrului?

Tinerii din Transnistria consideră că reintegrarea țării, a malurilor stîng și drept ale Nistrului în cadrul unei Moldove unite, poate fi realizată de o nouă generație, care va ajunge la putere peste 10 ani.

Despre aceasta au declarat doi activiști pentru tineret de la Tiraspol, Pavel Posteliuko și Vitalii Stasiuk, care au devenit protagoniștii noii ediții a emisiunii „Fiți mîndri că sînteți moldoveni” pe portalul moldovenii.md, transmite Noi.md.

Vorbind despre modul în care văd reintegrarea țării, a malurilor stîng și drept ale Nistrului, ei au remarcat că răspunsul la această întrebare constă în faptul că trebuie de educat o asemenea generația care va veni la conducere și va lua astfel de decizii în interesul locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului.


„Adică, vor crește acei oameni care vor lua mai apoi decizii. Acum noi, activiști tineri din Tiraspol și Chișinău, ne-am adunat în capitala Moldovei pur și simplu ca o companie prietenoasă. Peste 10 ani, careva dintre noi va ocupa anumite funcții, iar atunci noi vom putea lua deja decizii care să satisfacă nevoile ambelor părți și nu ar trebui să existe conflicte între noi”, au subliniat ei.

„Acest viitor este destul de aproape deja. Acum noi avem cîte 20 de ani. Peste 10 ani vom putea deja ocupa funcții de conducere. Adică este destul de aproape. Și trebuie să dezvoltăm acest lucru și trebuie să facem eforturi în această direcție și noi avem toate șansele de a crea astfel de relații de prietenie”, au spus activiștii pentru tineret din Tiraspol.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load