COVID-19 în MOLDOVA

Captură record de droguri la Criuleni

Captură record de droguri la Criuleni

Membrii activi ai unui grup criminal infracțional, care realizau droguri în proporții deosebit de mari, pe teritoriul raionului Criuleni, au fost identificați de polițiștii din Criuleni în comun cu angajații Direcţiei investigații centru a Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procuraturii Criuleni

În cadrul procesului de documentare, fiind infiltrat investigator sub acoperire au fost efectuate achiziții de control, în cadrul cărora s-a constatat că membrii grupului comercializau droguri de diferite tipuri prin diverse aplicații telefonice, inclusiv ”TELEGRAM”.

Astfel, la 9 septembrie curent, în urma măsurilor speciale de investigații, au fost identificați doi bărbați cu vîrsta cuprinsă între de 21 și 23 de ani, locuitori ai satului Corjova, raionul Criuleni. În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, au fost depistate și ridicate 203 pastile ”Extasy”, praf și alte substanțe narcotice de tip MDMA, și derivatele acesteia, telefoane mobile, carduri bancare și mijloace bănești. Dacă s-ar fi reușit vinderea acestor droguri, putea fi obținut un venit de peste 500 000 lei.


Substanțele ridicate urmează a fi transmise pentru efectuarea expertizei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă pînă la 15 ani privațiune de libertate.

În continuare sînt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load