TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Călătoriile cu taxiul, mai scumpe în Chișinău. Prețurile noi

Călătoriile cu taxiul, mai scumpe în Chișinău. Prețurile noi

Călătoriile cu taxiul vor costa mai scump pentru pasagerii din capitală! Cîteva companii care activează în domeniu au majorat recent tarifele.

Conform noilor prețuri, o călătorie prin oraș pornește de la 27 de lei față de 25 cum era pînă acum.

Administratorii firmelor de taxi motivează această decizie prin faptul că prețurile la carburanți s-au majorat în luna mai, curent, iar conducătorii de taxi activau în pierdere.

Deocamdată, au crescut doar tarifele pentru pornire şi doar la cîteva companii de taxi, fapt confirmat de către unii administratori ai firmelor. Aceştia au precizat că şoferii sînt cei care au insistat asupra acestor majorări.


„Da, partenerii noştri au pornirea 27 de lei. Într-adevăr, la partenerii noştri s-au ridicat preţurile. Ieri, alaltaieri s-au ridicat preţurile, la noi, la fel, în curînd preţurile vor creşte, în decurs de două-trei zile. Acum nu este rentabil să lucrăm cu aşa preţuri, şoferii noştri nu pot lucra aşa. Noi am ţinut mult timp, am încercat, dar deja nu mai putem lucra cu preţurile vechi”, a menţionat un operator.

Alţi patroni ai firmelor de taxi au precizat, însă, că preţurile la ei au rămas aceleaşi, iar situaţia va rămîne la fel şi în următoarea perioadă:

„Nu, nu se scumpeşte nimic. Dacă avea să fie scumpirea, noi avea să ştim despre asta. Prin oraş e 2,86 maşina standart, iar preţul de kilometraj, pornirea e 25 de lei de la ora 06:00 şi pînă la 22:00”.

Preşedintele Patronatului Transportatorilor Auto în Regim de Taxi, Constantin Condrea, nu a confirmat majorarea tarifelor, dar spune că fiecare administrator de companie e liber să o facă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load