TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Autoritățile promit un sistem nou de supraveghere video a traficului rutier

Autoritățile promit un sistem nou de supraveghere video a traficului rutier

Numărul mare de accidente rutiere cu urmări grave l-a determinat pe prim-ministrul Ion Chicu să convoace la Guvern o ședință cu responsabilii de gestionarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier.

Conducerea Serviciului Tehnologia Informației al Ministerului de Interne a comunicat că sistemul este format în prezent de 48 de echipamente învechite și 15 echipamente noi, instalate în decembrie 2018, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.


Acesta a declarat că procesul de constatare a încălcărilor în trafic este dificil din cauza lipsei marcajului rutier și funcționalitatea redusă a echipamentelor video învechite.

Responsabilii au informat că cele 15 echipamente mai noi au costat bugetul circa 9 milioane de lei, dar într-un an de funcționare au generat încasări de 14 milioane lei și asta reprezentă doar 25% din încălcările procesate.

„Experiența aplicării sistemului de supraveghere video demonstrează efecte pozitive în comportamentul participanților la trafic, reducerea numărului de accidente rutiere în zonele monitorizate, dar și un impact financiar important”, au declarat funcționarii la ședință.

Conducerea MAI a informat că se lucrează la elaborarea unei viziuni de dezvoltare a unui sistem nou de supraveghere video a traficului în municipiul Chișinău, cu o posibilă extindere la nivel național.

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut să fie elaborat proiectul și să fie prezentat pînă la mijlocul lunii februarie.

„Vă rog să descrieți etapele necesare de parcurs în modernizarea sistemului în mun. Chișinău și extinderea lui la nivel național. Avem nevoie de o viziune clară referitoare la dezvoltarea sistemului, funcționalitatea lui și efectele așteptate. Ne interesează prioritar siguranța traficului rutier și reducerea numărului de accidente. Doar apoi ne vor interesa cifrele estimative ale încasărilor”, a declarat Chicu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load