TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Atenționare pentru moldoveni: Un nou tip de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile

Atenționare pentru moldoveni: Un nou tip de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile

Un operator de telefonie mobilă atenţionează privind înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bipuri către utilizatori de la numere internaţionale din Ciad, Slovenia etc.

Reapelînd aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fundal, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real. Asemenea bipuri sînt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi.


Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sînt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului.

La rîndul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care primescasemenea bipuri sînt îndemnaţi să le ignore, iar în caz de dubii, să informeze de urgenţă echipa Prevenire Fraude din cadrul companiei.

Mai multe informaţii despre diferite tipuri de fraude posibile şi cum le puteţi evita, pot fi găsite la rubrica ”Protejează-te de fraude”, pe site-ul oficial al operatorului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load