X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Întreruperi de mare amploare ale telefoniei mobile au început în SUA

23 feb. 11:45   Externe
2442 1

În Statele Unite s-au înregistrat peste 120 de mii de pene în activitatea rețelelor de telefonie mobilă, după două erupții pe Soare de cea mai puternică clasă X.

După cum relatează Report, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA), emisiile de pe astru au avut loc pe 21 și 22 februarie.
Puterea erupțiilor a fost de X1,8 și, respectiv, X1,7.

Joi, 22 februarie, un val de întreruperi masive ale telefoniei mobile a cuprins Statele Unite. Potrivit agenției de știri Associated Press, cei mai mari operatori americani de telefonie mobilă AT&T, Verizon, T-Mobile și alții au raportat întreruperi în activitatea rețelelor de telefonie mobilă.

Specialiștii NOAA au avertizat cu privire la posibilitatea unor furtuni magnetice puternice cauzate de ejecțiile de masă coronală (CME) și de radiațiile solare care însoțesc erupțiile solare.

De asemenea, s-au înregistrat întreruperi ale sistemelor de comunicații prin satelit GPS și Glonass în Australia, Indonezia, India și Africa de Est.


Rămîne neclar dacă cele două evenimente sînt legate între ele, dar imediat după erupțiile solare au fost raportate întreruperi ale telefoniei mobile în SUA.
În același timp, unii oameni de știință consideră că ceea ce s-a întîmplat ar fi putut fi o simplă coincidență, întrucît erupțiile solare perturbă sistemele de comunicații din partea de zi a Pămîntului, în timp ce în America de Nord era încă noapte în momentul incidentului.

Totodată, cei de la NOAA au precizat că plasma ejectată de Soare va ajunge pe Pămînt pe 25 februarie. Cea mai mare parte a materiei stelare va trece pe lîngă planeta noastră, dar pana ar putea lovi Pămîntul pe o traiectorie tangențială.

7
5
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?