COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Asociațiile veteranilor îndeamnă combatanții din toată țara să nu reacționeze la provocări

Asociațiile veteranilor îndeamnă combatanții din toată țara să nu reacționeze la provocări

Asociațiile veteranilor din Republica Moldova se disociază de declarațiile unui grup de combatanți, care au anunțat un protest antiguvernamental pentru ziua de duminică.

Într-o adresare publică, cele opt asociații de veterani anunță că cei cîțiva colegi nu reprezintă vocea tuturor veteranilor și îi îndeamnă pe aceștia să nu se lase implicați în jocurile politice.

Potrivit combatanților, intenția de a protesta nu a fost discutată în asociații. Aceștia mai spun că motive clare pentru a protesta nu sînt, deoarece Guvernul a îndeplinit o parte din revendicările veteranilor înaintate în luna martie, iar din cauza pandemiei altă parte urmează a fi realizate mai tîrziu.

Semnatarii fac apel către combatanții din toată țara să nu reacționeze la provocările, care au în spate alte interese și care politizează activitatea asociațiilor de veterani.


”Noi am luptat pentru independența și integritatea statului, pentru valorile naționale și pentru pace, dar niciodată nu am reprezentat culorile și interesele politice. Din acest considerent, ne exprimăm dezacordul cu mesajul acestui grup și rugăm membrii asociațiilor obștești din toată țara să nu se expună riscului în perioada pandemiei. Problemele pe care le avem sînt comune, iar noi ne vom implica împreună la rezolvarea lor, prin metode oficiale, pașnice și civilizate”, se menționează în declarația comună a celor asociațiilor de veterani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load