TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Administratorul unei firme, reținut pentru o mită de 450 000 de lei

Administratorul unei firme, reținut pentru o mită de 450 000 de lei

Administratorul de insolvabilitate al unei întreprinderi din Taraclia a fost reținut într-un dosar de corupţie. Acesta este suspectat că ar fi pretins de la un agent economic 450 000 de lei mită pentru a-i vinde la un preţ mai mic întreprinderea, aflată în proces de insolvabilitate.

Mai exact, bărbatul ar fi încercat de mai multe ori să scoată la licitaţie bunurile întreprinderii, în valoare de peste 1 milion de lei, dar nu ar fi reuşit să le vîndă. Nu demult, un agent economic a propus preţul cerut însă, la momentul achitării banilor, administratorul de insolvabilitate ar fi venit cu unele condiţionări.

Potrivit materialelor cauzei, administratorul de insolvabilitate i-ar fi cerut cumpărătorului să transfere 600 000 de lei pe contul întreprinderii, 250 000 de lei să-i dea personal în numerar, iar alte 200 000 de lei să le pună pe contul unei companii pe care acesta ar fi gestionat-o prin terţi. Respectiv, suma pretinsă ilicit de bănuit a constituit 450 000 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load