COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Acte false găsite de polițiștii de frontieră

Acte false găsite de polițiștii de frontieră

Falsificarea unei cărți de identitate românească și a unei revizii tehnice au constituit motiv de inițiere a cercetărilor penale pe numele a doi tineri moldoveni.

Incidentul a avut loc în această dimineață la punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Polițiștii de frontieră au găsit printre pasagerii rutei Moldova-Franța un tînăr moldovean care prezenta suspecții. Acesta a fost legitimat ca locuitor al satului Borogani,raionul Leova, în vîrstă de 32 de ani.

Ca rezultat al supunerii persoanei unui control amănunțit, inspectorii au depistat împachetată și ascunsă în portmoneu o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, care prezenta indici de falsificare. În cadrul audierii, tînărul a declarat că a obținut documentul în cauză prin intermediul unui necunoscut, oferind pentru serviciile de perfectare 150 de euro. Actul urma să-l folosească pe teritoriul Europei, la noul loc de muncă.


După semnarea procesului verbal, cetățeanul și-a continuat călătoria. Actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Al doilea tînăr moldovean, care folosea acte falsificate pentru autoturismul său înmatriculat în Bulgaria, a fost identificat de polițiștii de frontieră din Sectorul Briceni. Pe traseul ce leagă satul Cotiujeni și orașul Briceni, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport, pentru verificările de rigoare.

Ca urmare a controlului actelor de însoțire s-a constatat că blancul cu privire la revizia tehnică nu corespunde originalului, prezentînd semne clare de falsificare. Conducătorul auto, locuitor al raionului Fălești, în vîrstă de 21 de ani, a menționat că nu cunoaște despre cele depistate, mai mult că atunci cînd și-a procurat mașina nu a verificat actele, înmînate pentru aceasta de fostul proprietar.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load