15 milioane de lei pentru localitățile din Zona de Securitate

15 milioane de lei pentru localitățile din Zona de Securitate

Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2019, scrie Noi.md.

Programul reprezintă o listă din 35 de activități orientate spre dezvoltarea şi modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, din domeniul culturii și sportului, de întreținere a clădirilor şi de reabilitare a apeductelor, de iluminare stradală, precum şi alte activități conexe realizării obiectivului guvernamental de reintegrare a țării pentru care au fost alocate 15 milioane de lei.

Aceste activități vor fi implementate de către autoritățile publice locale şi centrale în 34 de localități amplasate în Zona de Securitate, iar de rezultatele acestora vor beneficia locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Ca și în anii precedenți, fiecare din cele 8 instituții de învățămînt preuniversitar din regiunea transnistreană cu predare în limba de stat va beneficia de ajutor unic în valoare de 100 mii lei.

Proiectele incluse în Program au fost selectate de o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Justiției, Cancelariei de Stat și Centrului Național Anticorupție, în urma unui concurs desfășurat în perioada 1 februarie - 4 martie 2019, potrivit procedurilor stabilite de Hotărîrea Guvernului nr.131 din 21 februarie 2014. Pentru concurs autoritățile administrației publice centrale și locale au depus 98 de propuneri de proiecte.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load