Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control semnalează continuarea abuzurilor în Zona de Securitate

23 noi. 2023,, 16:41   Politică
4635 0

Lucrările neautorizate desfășurate de către reprezentanții Tiraspolului în adiacentul drumului ce leagă localitățile Varnița și Bender au fost în centrul atenției la ședința Comisiei Unificate de Control din 23 noiembrie.

Raportul săptămînal al Comandamentului Militar Întrunit nu a fost semnat, întrucît din nou nu a oferit un tablou veridic asupra situației în Zona de Securitate, transmite moldpres.

Astfel, nu au fost incluse neregulile semnalate observatorilor militari de către șeful sectorului de poliție Varnița care a evidențiat că, deși exponenții Tiraspolului declarau anterior că vor fi prevăzute treceri prin pretinsul parapet metalic de siguranță, aceste treceri așa și nu au fost făcute. Totodată, nu au fost eliminate nici blocurile de beton instalate în 2020 sub pretextul combaterii pandemiei.

Totodată, conducerea Inspectoratului de poliție Bender a anunțat creșterea numărului de plîngeri ce vizează restricționarea liberei circulații în raionul cu regim sporit de securitate. Locuitorii sînt îngrijorați, de asemenea, de acțiunile Tiraspolului care continuă lucrările abuzive pe tronsonul între străzile Mațnev și 27 Aprilie.

În context, Delegația Republicii Moldova a adresat apelul de a înceta acțiunile unilaterale care provoacă tensiuni în Zona de Securitate și de a adopta o decizie capabilă să asigure respectarea principiilor prevăzute în Acordul din 21 iulie 1992.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?