TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un candidat la Primăria din Anenii Noi făcea aseară promisiuni electorale pe Facebook

Un candidat la Primăria din Anenii Noi făcea aseară promisiuni electorale pe Facebook

Un candidat la funcția de primar al orașului Anenii Noi făcea aseară promisiuni electorale pe pagina sa de Facebook, deși ieri, în ajunul alegerilor, agitația electorală era deja interzisă.


Este vorba despre Sergiu Rapcea, candidatul Partidului Democrat. Acesta se adresa aseară comunității sale de pe Facebook, spunîndu-i că în curînd în oraș va apărea o inscripție „Eu iubesc Anenii Noi”; iluminarea artistică pe timp de noapte a clădirii Primăriei din oraș după reparație și, totodată, critica activitatea contracandidatului său din turul II, socialistul Alexandru Mațarin.


Contactat de TV8.md, Sergiu Rapcea ne-a spus că aceasta nu este agitație electorală și că înainte să facă aceste postări, el s-a consultat cu reprezentanții Comisiei Electorale Centrale.


„Care este problema? Unde vedeți acolo agitație? Acestea nu sunt promisiuni. Ia uitați-vă în pagina lui Alexandru Barbăroșie, de acum două săptămâni, fostul președinte de raion, unde postează, cu o zi înainte de alegeri, liderul PLDM-ului, contracte cu România, îndeamnă oamenii… Și am sunat atunci la CEC și-au zis că aceasta nu este agitație electorală. În momentul în care tu faci live, cum făcea Andrei Năstase și zicea „«Vă invit la alegeri», cum a făcut și astăzi, eu socot că aceea e agitație (…). Care este problema Dvs.? Unde este încălcarea?”, ne-a spus Sergiu Rapcea la telefon.


Candidatul susține că proiectul de instalare a inscripției „Iubesc Anenii Noi” este făcut la inițiativa sa personală din banii săi proprii și cu ajutorul fratelui său care muncește peste hotare.

În primul tur al alegerilor Serghei Rapcea a obținut un rezultat de 30,6%, iar contracandidatul său cu care se duelează în turul II, Alexandru Mațarin, 45,99%.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load