TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Situația din R.Moldova, discutată de premier cu reprezentanții Consiliului Europei

Situația din R.Moldova, discutată de premier cu reprezentanții Consiliului Europei

Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflați într-o vizită în țara noastră, notează Noi.md.

Scopul vizitei este de a evalua implementarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din țara noastră în mai multe domenii prioritare. Astfel, Maia Sandu a informat oficialii UE despre eforturile Guvernului în combaterea corupției, reformarea justiției, restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, prevenirea spălării banilor, precum și în investigarea furtului bancar.


Raportorii Consiliului Europei s-au mai interesat care sînt alte domenii prioritare ale Executivului, la care Premierul a menționat infrastructura, educația și sănătatea. Oficialii UE au apreciat curajul Guvernului Maia Sandu de a iniția schimbări atît de semnificative în țară, în doar cîteva luni și au reiterat deschiderea Consiliului Europei pentru a acorda în continuare suportul necesar țării noastre în implementarea reformelor asumate.

Evaluările Grupului de raportori pentru democrație vor fi prezentate în cadrul unei reuniuni cu întreg Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, în format extins.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load