X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Dodon îi răspunde lui Sandu: Nu exclud că cineva vrea să destrame coaliția

10 oct. 2019,, 12:37   Politică
3646 8

Cetăţenii așteaptă de la președinte și prim-ministru să se ocupe de problemele din ţară, nu să se atace în public, a reacționat Igor Dodon după ce recent Maia Sandu a declarat că decizia de a schimba componența guvernului aparține exclusiv premierului, notează Noi.md.

„Se impun cîteva clarificări generale care să îi readucă la realitate pe cei care trăiesc încă în euforie şi nu reușesc să facă suficient de convingător diferenţa dintre a fi în opoziţie şi a fi la guvernare”, a adăugat Igor Dodon după declarațiile Maiei Sandu.

Demnitarul a lansat un apel la calm, conlucrare și la recunoașterea greșelilor ”cînd ele sînt evidente”, a subliniat el. Deși s-a arătat dispus să susțină în continuare Guvernul, Dodon a reiterat că miniștrii care nu aduc rezultate trebuie să plece.

„Nu văd sensul să menținem în funcție persoane care nu aduc rezultate și eficientă actualului guvern, de aceea dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului aceste vor avea loc”, a menționat el.

Șeful statului a calificat drept atacuri luările de poziție din ultima perioadă ale membrilor ACUM. ”Nu exclud ca înmulțirea acestor atacuri are o legătură directă cu intenția unora de a destrăma actuala coaliție”, a adăugat el.


În ceea ce privește afirmațiile Maiei Sandu precum că preşedintele nu trebuie sa se implice și nu poate decide nimic, Igor Dodon s-a arătat uimit de o asemenea abordare a premierului.

“Îmi sună tare cunoscută afirmaţia asta din vremea vechiului regim, dar m-a mirat să o aud spusă şi de actualul Prim Ministru, persoană care a beneficiat şi beneficiază de rolul decizional al Preşedintelui”.

El a mai menționat că PSRM își va îndeplini angajamentele pînă la capăt.

“Poate cineva a obosit, nici o problemă, găsim forţe proaspete care să facă treabă”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?