COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sandu, despre activitatea lui Dumitru Robu: „E nevoie de cineva cu un mandat pe termen lung”

Sandu, despre activitatea lui Dumitru Robu: „E nevoie de cineva cu un mandat pe termen lung”

„Cred că anumite lucruri se întîmplă acolo”. Așa a răspuns prim-ministra Maia Sandu, întrebată despre procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Șefa Executivului a refuzat însă să comenteze activitatea acestuia, menționînd că e nevoie de un procuror cu mandat pe termen lung, transmite agora.md.

„Cred că anumite lucruri se întîmplă acolo, dar lucrurile adevărate cred că o să se întîmple cînd va veni un procuror general care are tot timpul să-și facă echipa, să corecteze lucrurile. E nevoie de cineva cu un mandat pe termen lung, ca să se ocupe serios de treabă”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.


Prim-ministra a adăugat că alegerea noului procuror general va fi „un test” pentru guvernare. „Acum depinde de faptul dacă vor exista candidați foarte buni pentru funcția de procuror general. Asta este marea îngrijorare. Îi așteptăm pe specialiștii în domeniu să aplice, să aibă încredere că chiar ne dorim un procuror general independent, care să-și asume responsabilitatea pentru aceste dosare mari de corupție, să fie un manager bun”, a explicat șefa Cabinetului de miniștri.

Amintim că, din cele nouă candidaturi pentru funcția de procuror general interimar, Parlamentul a ales-o pe cea a lui Dumitru Robu. Președintele Igor Dodon a acceptat-o și a semnat decretul de numire în funcție. Dumitru Robu a ocupat funcția de șef adjunct al Procuraturii Chişinău, oficiul central. În gestiunea procurorului Dumitru Robu se află dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău.

Fostul procuror general Eduard Harunjen și-a dat demisia pe 11 iulie. El a invocat în cerere „agravarea stării de sănătate”.

Pe 9 august, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat concursul pentru ocuparea funcției de procuror general interimar. Acesta a fost însă stopat, după ce Parlamentul a aprobat noile reguli de alegere a persoanei care va ocupa acest fotoliu. Viitorul procuror general va fi ales de CSP dintr-o listă scurtă, cu cel puțin doi candidați, care va fi întocmită de o comisie specială de pe lîngă Ministerul Justiției.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load