X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu comentează candidatura propusă de Voronin la funcția de Procuror general

14 iun. 2019,, 07:50   Politică
10848 4

Desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general ar fi "un scenariu minunat" pentru Republica Moldova, a declarat joi, Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), citată de Epoch Times România.

Recent, noua alianţă dintre blocul ACUM şi socialiştii lui Igor Dodon a decis să modifice, în Parlament, legislaţia astfel încît funcţia de procuror general să poată fi ocupată şi de persoane care nu au cetăţenie moldoveană, transmite B1.ro.

"Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru că vrem să avem cei mai buni specialişti, oameni independenţi de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat în tot felul de scheme de corupţie", a precizat Maia Sandu.

Tot Maia Sandu a precizat că în Republica Moldova exista şi procurori independenţi, dar că ei nu au fost promovaţi, ci "au fost ţinuţi departe de cazurile importante".

"Au fost ţinuţi cumva departe de cazurile importante, dar e nevoie de experienţa din afară, pentru că noi trebuie să ne mişcăm repede. Trebuie să oferim oamenilor rezultate repede şi în special pe subiectul ‘lupta împotriva corupţiei mari’", a adaugat Maia Sandu pentru Epoch Times.


"Ca să fim credibili, ca să le cerem tuturor să ne schimbăm pentru că noi cu toţii în societate trebuie să ne schimbăm. Corupţia este şi la nivel mic, şi la nivel mare. Dar ca să fim credibili, să le cerem oamenilor să-şi schimbe comportamentul trebuie să arătăm rezultate serioase în lupta noastră împotriva corupţiei mari, în special”, a adaugat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?