COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PSRM: Grupările oligarhice doresc să recapete controlul asupra țării

PSRM: Grupările oligarhice doresc să recapete controlul asupra țării

În urma celor mai recente evenimente politice, Partidul Socialiștilor constată că R.Moldova este sub asediu din partea unei grupări oligarhice, se arată într-o declarație de presă a formațiunii.

PSRM atenționează că cei care au furat miliardele din sistemul bancar și din bugetul țării, cei care au furat Aeroportul și alte proprietăți ale statului, cei care au capturat Moldova, pînă acum un an, doresc să se revanșeze și să recapete controlul asupra țării.

"Mai multe decizii ale Curții Constituționale, inclusiv cea de joi, prin care a fost anulat creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro, fac parte din strategia oligarhilor fugari, care vor să subjuge țara din nou. Din același arsenal fac parte și plecările din majoritatea guvernamentală. Toate atacurile la adresa guvernării și a președintelui țării, Igor Dodon, cresc în intensitate, odată cu avansarea procesului de recuperare a Aeroportului. Chișinău către popor. La fel, investigarea “dosarului miliardului”, asupra căruia insistă autoritățile, deranjează clanurile celor implicați în cel mai mare furt al secolului", se arată în declarație.

Formațiunea și-a reconfirmat sprijinul pentru Guvernul Chicu, cu scopul de a găsi, alături de șeful statului, Igor Dodon, soluții pentru a finanța toate programele sociale și de investiții în medicină, agricultură, drumuri.


Totodată, socialiștii anunță că sînt gata să meargă la alegeri anticipate, care, spun ei, ar putea fi organizate odată cu cele prezidențiale în toamna acestui an.

"Noi nu vom accepta o majoritate croită din transfugi, așa cum practică oligarhii, cumpărînd deputați, precum cartofii la piață. Nu vom accepta, sub nicio formă, o majoritate cu deputații de talia lui Candu și Șor, exponenții direcți ai grupării oligarhice, care au furat și au sărăcit Moldova", conchide PSRM.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load