Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon a comentat plecările din PDM: Ce urmează

8 mai. 2020,, 10:17   Politică
4197 11

Dacă plecările din Partidul Democrat vor continua și nu vor mai exista suficiente voturi pentru a menține actuala coaliție de guvernare, cea mai bună soluție sînt alegerile parlamentare anticipate.

De această părere este președintele Igor Dodon, care și-a expus poziția cu privire la plecările din Partidul Democrat, astăzi în cadrul emisiunii "Președintele răspunde". El a descris mai multe scenarii care ar putea urma, dacă rîndurile PDM vor continua să se rărească și actuala coaliție se va destrăma, notează Noi.md.

"Scenariul 1: sînt suficienți deputați pentru a susține majoritate parlamentară PSRM-PD (minim 51) și a asigura funcționalitatea guvernului. Scenariul 2: pleacă atîțea deputați din PD încît coborîm sub 51, nu există suficiente voturi pentru a susține guvernul, prin urmare instituim un guvern minoritar. 3. Fie opoziția acordă vot de neîncredere guvernului și începe o perioadă de instabilitate, care la rîndul său va duce la numirea unui nou guvern sau alegeri anticipate. Cei care au început aceste mișcări fie din țară, fie din afara țării, își doresc destabilizare", a comentat Dodon.

Șeful statului a subliniat că, dacă plecările din PDM vor continua, cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate. În opinia lui, nu există partide care să formeze o majoritate parlamentară solidă, iar o eventuală alianță cu fugarii din alte formațiuni este inadmisibilă.

„Un alt scenariu - Maia Sandu se așează la masa de negocieri cu Partidul Șor și oamenii Plahotniuc, dacă își asumă acest risc să facă coaliție cu acești indivizi, la sigur pierde alegerile prezidențiale. În același timp este opțiunea să declanșăm alegeri anticipate. Consider că aceasta ar fi unica soluție corectă. Coaliții se creează din partide, nu din fugari”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?