COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mogherini, la Chișinău: „Există un motiv pentru care sînt aici după 5 ani”

Mogherini, la Chișinău: „Există un motiv pentru care sînt aici după 5 ani”

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, se află astăzi la Chișinău, aceasta fiind prima vizită a înaltului oficial UE în ultimii 5 ani.

„Există un motiv pentru care sînt aici după 5 ani, anume în acest moment și nu mai devreme. Și acest motiv este că vedem semnale pozitive. Simțim responsabilitatea să oferim sprijin Republicii Moldova, cetățenilor acestei țări, avem responsabilitatea să acordăm suportul financiar pentru implementarea reformelor incluse în agenda politică a Republicii Moldova”, a declarat Mogherini, în cadrul unei conferințe de presă.

„Există o agendă comună între Uniunea Europeană și Republica Moldova, care trebuie să fie realizată pentru bunăstarea cetățenilor”, a mai spus Mogherini.


La rîndul său, premierul Maia Sandu a accentuat și ea importanța acestei vizite, după mai bine de 5 ani.

„Vizita unui demnitar de rang atît de înalt e un semn că am reușit să întoarcem RM cu fața spre Uniunea Europeană. Ne bucurăm că instituțiile UE sînt alături de noi și ne oferă sprijin și consultanță. Știm că putem să contăm pe susținerea UE doar dacă vom respecta cu strictețe angajamentele și avem toată pornirea să o facem”, a declarat Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load