COVID-19 în MOLDOVA

Membrii PPDA continuă să facă dezvăluiri despre proiectul de lege blocat de Maia Sandu

Membrii PPDA continuă să facă dezvăluiri despre proiectul de lege blocat de Maia Sandu

Noi dezvăluiri despre blocarea proiectului de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor 50 la sută din produse să fie autohtone.

Vicepreședintele PPDA Aliona Mandati a scris pe Facebook că după ce Maia Sandu a retras documentul din Parlament, mai mulți agricultori s-au revoltat, iar deputații Blocului ACUM au tăcut pentru a nu prejudicia imaginea cabinetului de miniștri în frunte cu Sandu.

„Eu eram foarte supărată cînd am aflat că ministrul economiei Brînzan a retras proiectul fiindcă pe noi pomicultorii ne afectează foarte tare. Și UE nu a impus aceste condiții, e la discreția Guvernului, principalul este să nu interzică importul în țară, însă, totuși, Brînzan, cu suportul, desigur, al M. Sandu, nu au mișcat nici un deget în susținerea producătorilor locali. Atunci am tăcut cu toții, nu am vrut să aprindem spiritele, doar că procesatorii cunosc asta și ne întreabă și în prezent de ce nu ne-am revoltat. Și ca rezultat atrageți atenția că astăzi în magazinele noastre se vînd mere poloneze, franceze cu 29 lei kg. Și nu doar de fructe este vorba, ci de toate produsele, nici un pic de susținere pentru producătorii autohtoni”, a scris Mandati.


Amintim că vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari a povestit în cadrul unei întrevederi cu fermierii că anul trecut Guvernul Sandu a retras din Parlament proiectul de lege care prevede ca pe rafturile din magazine 50 la sută din produse să fie de origine autohtonă. Documentul, care vine să favorizeze marii importatori străini, a fost retras înainte de a fi votat în lectura finală.

“Eu credeam că Chicu a retras și făceam gălăgie, dar cînd am aflat cine a retras, nu am mai făcut mare gălăgie, dar legea a fost retrasă de ai noștri”, a declarat Slusari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load