TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Încălcarea legii la numirea unui președinte de raion și a adjuncților săi

Încălcarea legii la numirea unui președinte de raion și a adjuncților săi

Cancelaria de Stat a constatat încălcarea legislației la alegerea președintelui raionului Sîngerei, Grigore Corcodel, și a adjuncților săi Ion Barsanu, Tudor Tutunaru și Iulian Eremei.

Instituția a cerut anularea deciziilor din 27 noiembrie 2019 prin care au fost desemnați cei patru și reluarea procedurii de alegere a întregii conduceri a raionului Sîngerei.

Cancelaria de Stat a explicat că un act administrativ este declarat nul, dacă conține un viciu deosebit de grav și acest lucru a fost stabilit în timpul analizei tuturor circumstanțelor”, notează Noi.md cu referire la tv8.md.


„Au fost stabilite abateri de la prevederile legale care stabilesc modul de convocare a consilierilor, prin dispoziția președintelui de raion și cu cel puțin 10 zile înaintea ședințelor ordinare, sau cu 3 zile înaintea ședințelor extraordinare. Fiecare consilier trebuie să primească o înștiințare prin care să-i fie adusă la cunoștință data și ora convocării ședinței și ordinea de zi. Dacă președintele raionului refuză convocarea ședinței extraordinare cerute de cel puțin o treime din numărul de consilieri, aceștia pot organiza singuri ședința”, explică reprezentanții Cancelariei de Stat în actul pe care l-au emis și au cerut abrogarea deciziilor din luna noiembrie.

Documentul a fost făcut public pe Facebook de consilierul Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei.

Precizăm că președintele raionul Sîngerei, Grigore Corcodel, este membru al Partidului Democrat și a fost ales cu 19 voturi, iar zece consilieri au fost împotrivă. Vicepreședinții sînt reprezentanți ai Platformei DA și PLDM.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load