X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Harunjen, explică de ce a demisionat tocmai acum

11 iul. 2019,, 13:27   Politică
4988 2

Eduard Harunjen a publicat un „mesaj de adio” la plecarea sa din funcția de procuror general. Acesta spune că a fost supus presiunilor politice și zice că pleacă din funcție cu „onoare, demnitate și responsabilitate pentru activitatea instituției pe care am avut onoarea să o conduc”.

”Eu nu doresc că tot ce am făcut în 3 ani de zile să fie contestat de avocați în judecată. Asta este o catastrofă care nimeni în afară de noi n-o poate conștientiza", a spus Harunjen într-un interviu pentru jurnaliști.

Totodată, acesta a răspuns și acuzațiilor aduse de Andrei Năstase, specificînd că a fost numit în funcție de procuror general printr-un decret al președintelui țării care se află în mandat și în baza unei hotărîri a Consiliului superior al procurorilor care a fost menținută în vigoare prin hotărîrea Curții Supreme de Justiție.

”Eu am activat în principii legale. Tot restul sînt niște manipulări, forme de presiune că să mă facă că eu să cedez. În procuratura generală este o sesizare a domnului Năstase privind uzurparea puterii de stat de către judecătorii Curții Constituționale și președintele PD, Vlad Plahotniuc și ar fi emiterea unei hotărîri CC. Sesizarea s-a axat că noi n-am investigat la timp și corect această uzurpare. CSP a decis că această parte a sesizării să fie transmisă procurorilor", a mai adăugat Harunjen.

Acesta a menționat că cel mai probabil nu va fi cercetat penal pentru că el nu putea să uzurpeze puterea în stat fiind procuror.


”Eu și acum sînt în spital. Am venit că să-mi anunț demisia. Am făcut-o astăzi pentru că am vrut să plec cu capul sus și fără dubii sau bănuieli", a conchis Harunjen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?