X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Fost ministru, numit în funcția de consilier prezidențial

8 iul. 2019,, 12:40   Politică
3557 1

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi despre numirea fostului ministru al Finanțelor Ion Chicu în funcția de consilier prezidențial în același domeniu, notează Noi.md.

Șeful statului a avut doar cuvinte de laudă pentru fostul ministru, care a fost i-a fost și coleg în perioada cînd a activat în echipa Zinaidei Greceanîi.

„De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazîndu-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru. În pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Dl Chicu împreună cu echipa de profesioniști din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal”, a spus Dodon.

Șeful statului a subliniat că țara are nevoie de profesioniști consacrați, integri și devotați statului Republica Moldova.

„Avînd în vedere experiența pe care o are în aceste domenii, integritatea, dar și necesitatea atragerii specialiștilor notorii în serviciul statului și societății, i-am propus dlui Chicu să accepte funcția de consilier alpPreședintelui. Lucrurile bune trebuie continuate în țară, iar analiza obiectivă a erorilor și lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes în viitor”, a adăugat Dodon.


Cei doi au mai discutat despre promovarea unor politici bugetar-fiscale pentru sporirea competitivității economiei, implementarea legii salarizării în sectorul public și reformele necesare în sistemul financiar-bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?