UPDATE: Cererile magistraţilor Ulianovschi și Vrabie, acceptate

UPDATE: Cererile magistraţilor Ulianovschi și Vrabie, acceptate

UPDATE 17:49

Magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabie de la Curtea de Apel nu vor examina dosarul Șor. O decizie în acest sens a fost luată astăzi după ce o comisie a examinat cererile și motivele invocate de judecători.


Menționăm că, motivul abținerii a lui Xenofon Ulianovschi este „faptul că fratele său Gheorghe Ulianovschi este avocatul lui Chiril Lucinschi care este vizat într-un dosar ce are legătură cu dosarul lui Ilan Șor”, a declarat pentru TV8 de Octeabrina Popa, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Chișinău.


Motivul invocat de Silvia Vrabie este că dânsa a fost în completul de judecată care a examinat dosarul privind aplicarea măsurilor preventive.


Amintim că, ieri TV8 a scris că Xenofon Ulianovschi este tatăl actualului ministru de Externe, Tudor Ulianovschi. Potrivit portalului Anticorupție, acum cîțiva ani, pe numele magistratului a fost intentată o procedură disciplinară, fiind acuzat de emiterea unor hotărîri falsificate, ulterior. El a vrut să obțină și licența de avocat în 2016, tentativa a eșuat însă. Anterior, timp de patru ani, el a ocupat fotoliul de vicepreședinte al Curții de Apel.


Reamintim că, Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărîrea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Pînă atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load