COVID-19 în MOLDOVA

Deputat PSRM, despre insistența PAS de a modifica Codul electoral: Reacții copilărești

Deputat PSRM, despre insistența PAS de a modifica Codul electoral: Reacții copilărești

Partidul condus de Maia Sandu se comportă copilărește și dă dovadă de neprofesionalism.

Astfel a reacționat deputatul PSRM, președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea, la reacția PAS cu privire la modificarea Codului Electoral. În cadrul unei conferințe de presă, Bolea a relatat, pe pași, cum deputații PAS s-au opus ca acest proiect de lege să fie votat, iar acum parlamentarii Maiei Sandu cer aprobarea de urgență.

“După ce a fost votat în prima lectură conceptul proiectului, pe platforma Comisiei am organizat încă o rundă de dezbateri cu societatea civilă. Membrii opoziției au remarcat că în proporții de 90% proiectul este bun și în a doua lectură vor veni cu unele sugestii de îmbunătățire. Ulterior, opoziția a încercat să obstrucționeze votul în a doua lectură”, a declarat Bolea.


Bolea a amintit că deputații PAS erau împotriva ca documentul să fie votat în a doua lectură, deoarece, spuneau ei, guvernarea dorește să schimbe regulile de Joc în timpul jocului și că favorizează un candidat electoral. Mai mult decît atît, opoziția parlamentară susținea că dacă acest document va fi aprobat, alegerile prezidențiale deja pot fi declarate fraudate.

“Pentru a respecta rigorile transparenței decizionale, conducerea Parlamentului a hotărît ca proiectul să fie expertizat de Comis de la Veneția. Azi deja vedem acea schimbare în abordări din partea PAS. Azi, ei spun că proiectul trebuie adoptat de urgență, iar dacă nu – alegerile vor fi fraudate”, a explicat socialistul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load